11Μαρ

φουντ Μπλόγκερ │ Δώστε προσοχή στις ετικέτες των τροφίμων

Σύμφωνα με μελέτη του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων φαίνεται ότι οι Έλληνες έχουν αρχίσει να διαβάζουν τις ετικέτες στα τρόφιμα, χωρίς όμως να λαμβάνουν τις σωστές πληροφορίες. Έτσι τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι μόνο το 33% των ατόμων μπορούσε να καταλάβει πόσες θερμίδες περιέχει ένα προϊόν ανά μερίδα διαβάζοντας την ετικέτα του.

Επιπλέον μόνο το 43% ήξερε ότι πρέπει να κοιτάς την ποσότητα νατρίου σε μία ετικέτα αν προσέχετε την πίεση σας. Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότεροι γνώριζαν ότι πρέπει να προσέχουν την ποσότητα κορεσμένου λίπους για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. Η μελέτη έγινε σε 478 άτομα με τη μορφή ερωτηματολογίου.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος / Ιδρυτής Light Life