Η κατανάλωση σωστών υδατανθράκων οδηγεί σε σταθερό βάρος
Ερευνητές συνέλεξαν διατροφικές πληροφορίες από 572 άτομα για να διαπιστώσουν κατά πόσον η κατανάλωση υδατανθράκων, ο γλυκαιμικός δείκτης (δείκτης που δείχνει κατά πόσο μια τροφή ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου) και το γλυκαιμικό φορτίο (άλλος ένας δείκτης που δείχνει την ικανότητα της τροφής να ανεβάζει το σάκχαρο) σχετίζονται με την παχυσαρκία, μετρώντας το Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ, Βάρος/Υψος2).
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο γλυκαιμικός δείκτης σχετιζόταν με υψηλότερο ΔΜΣ, αλλά όχι η ποσότητα υδατανθράκων που είχε καταναλωθεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει σημασία η ποσότητα των υδατανθράκων, αλλά το είδος του υδατάνθρακα που καταναλώνεται.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος / Ιδρυτής Light Life
Social media