11Φεβ

Οι δίαιτες εξπρές μας κάνουν ευερέθιστους και δύστροπους!

Οι διαφορετικές και εξπρές δίαιτες κάθε μέρα μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος να χάσετε επιπλέον κιλά. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, αυτή η μέθοδος μπορεί να σε κάνει νευρικό και γκρινιάρη. Η έρευνα έγινε σε 16 άτομα που είχαν φυσιολογικό βάρος.

Έτσι τη μία μέρα κατανάλωναν μόνο ροφήματα που δεν περιείχαν θερμίδες και τσίχλες χωρίς ζάχαρη και την άλλη μπορούσαν να φάνε ό,τι ήθελαν. Αυτό κράτησε για 3 εβδομάδες. Οι επιστήμονες πίστευαν ότι το να μην τρως κάθε μέρα ίσως να ήταν πιο εύκολο από το να μετράς θερμίδες κάθε μέρα. Πράγματι, στο τέλος των 3 εβδομάδων άντρες και γυναίκες έχασαν περίπου 2,5 κιλά. Σύμφωνα με τον Ερικ Ράβουσιν, επικεφαλή της έρευνας, δεν μπόρεσαν να αναπληρώσουν τις θερμίδες που δεν κατανάλωσαν την προηγούμενη μέρα, με αποτέλεσμα να χάσουν βάρος.

Το πρόβλημα ήταν ότι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ευερέθιστοι και δύστροποι τις ημέρες της δίαιτας και δεν μπορούσαν να συνηθίσουν το άδειο στομάχι. Όπως παρατηρεί και ο Ράβουσιν, προφανώς αυτός ο τρόπος διατροφής δεν είναι ο πιο εύκολος δρόμος προς το αδυνάτισμα.