18Δεκ

ιστορίες της Κουζίνας | Χοιρινό «γιορτινό» με κάστανα!

Είμαι σίγουρη ότι διαβάζοντας την επικεφαλίδα της συνταγής που σου προτείνω να φτιάξεις, έρχονται αυτόματα εικόνες από τον πιο εορταστικό, χαρούμενο, στολισμένο και δοτικό μήνα όλου του χρόνου, τον Δεκέμβρη! Η ανάγκη μας να συνεισφέρουμε, να περιποιηθούμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους και ενίοτε να τους κακομάθουμε κιόλας, μας οδηγεί να πειραματιστούμε σε νέες συνταγές μαγειρικής, διαφορετικές και περισσότερο γευστικές από τις συνηθισμένες όλης της υπόλοιπης χρονιάς!

1

Η αλήθεια είναι, ότι λατρεύω τα Χριστούγεννα και γενικότερα όλη την εορταστική περίοδο και την περνώ καλώντας φίλους και αγαπημένα πρόσωπα στο σπίτι μου. Αυτό αυτόματα μου δημιουργεί την χαρά και την ευχαρίστηση να επιλέγω και να μαγειρεύω εορταστικές συνταγές, κάνοντας την περίοδο αυτή πιο γευστική, πιο νόστιμη και ίσως πιο μυρωδάτη!

Το χοιρινό με τα κάστανα είναι μία εύκολη και «ευπαρουσίαστη» συνταγή που  σίγουρα φτιάχνοντάς την, θα κλέψεις την παράσταση  στο γιορτινό τραπέζι! Όλοι θα μιλούν για το πεντανόστιμο πιάτο σου  και θα είναι μία καλή ευκαιρία να το δοκιμάσεις!

2

Σου προτείνω να συνοδεύσεις το χοιρινό με ρύζι basmati ή γλυκοπατάτα  και είμαι απόλυτα σίγουρη ότι θα εκτοξεύτει σε γεύση αλλά και σε εικόνα!

Και τέλος, για να αφήσουμε τα αρώματα και τη γεύση του χοιρινού με τα κάστανα να εκφραστούν, θα σου προτείνω και  ένα κρασί ως συνοδευτικό. Αυτό είναι, «ΡΟΔΙΤΗΣ 2011».

Υλικά που θα χρειαστείς (για 6 άτομα):

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
500 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
50 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
4 κ.σ. κορν φλάουρ
200 ml λευκό κρασί
1 κύβο βοδινού λιωμένο σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό
Αλάτι
Πιπέρι

Πώς να το φτιάξεις:

Ρίξε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια το κλωνάρι δενδρολίβανο για να αρωματιστεί. Αφαίρεσε το κλωνάρι και τοποθέτησε το κρέας, γυρίζοντας το προσεκτικά μέχρι να ροδίσει.

Ανακάτεψε το κορν φλάουρ με λίγο νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια «πάστα»  και εν συνεχεία ρίξε την μέσα στην κατσαρόλα, για να καλυφθεί πλήρως το κρέας.

Σβήσε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ συμπλήρωσε τον λιωμένο κύβο. Αλατοπιπέρωσε. Σκέπασε την κατσαρόλα και αφήστε το κρέας να σιγοβράσει για 60′ λεπτά.

Άνοιξε την κατσαρόλα, πρόσθεσε τα βρασμένα κάστανα και ανακίνησε λίγο.  Άφησε να βράσει για ακόμα 50′ λεπτά, με την κατσαρόλα σκεπασμένη.

Καλή όρεξη!

Θερμίδες: Μια μερίδα χοιρινό στην κατσαρόλα με κάστανα αποδίδει 709 θερμίδες (Kcal). Εφόσον το συνοδεύσεις με ρύζι πρόσθεσε +130 θερμίδες (100 γρ) ή γλυκοπατάτα +85 θερμίδες (100 γρ).

ZEYKILH YPOGRAFH BLOG-new