ιστορίες της Κουζίνας │ Spaghetti με γαρίδες και μπρόκολο!
Όσοι με παρακολουθείτε διαβάζοντας την αγαπημένη μου στήλη «ιστορίες της Κουζίνας» σίγουρα θα έχετε καταλάβει ότι η μαγειρική συγκαταλέγεται στις ασχολίες που απολαμβάνω να κάνω! Πέρα από την ευχαρίστηση που μου παρέχει η ετοιμασία του φαγητού λειτουργεί και ως «αγχολυτικό» μέσα στην καθημερινότητά μου!
Φανταστείτε λοιπόν, πώς ένιωσα όταν έμαθα πως θα μαγειρέψω στην κουζίνα της ΕΛΑΪΣ-Unilever ! Η χαρά μου και ταυτόχρονα η ανυπομονησία μου ήταν απερίγραπτη! Βρέθηκα σε μία μεγάλη κουζίνα (που πάντα ονειρευόμουν να έχω) με πολλά και διαφορετικά σκεύη μαγειρικής γύρω μου (να μου κλείνουν γλυκά το μάτι) έτοιμα να τα χρησιμοποιήσω στην οποιαδήποτε συνταγή επέλεγα να εκτελέσω!
Η αλήθεια είναι ότι δεν δυσκολεύτηκα στη επιλογή της συνταγής, διότι για να είμαστε και ειλικρινείς, τα κριτήρια που επέλεξα ώστε να υλοποιήσω την παρακάτω συνταγή είχαν να κάνουν με τις πιο αγαπημένες μου τροφές και τα εύκολα υλικά που χρησιμοποιώ στην μαγειρική μου, στο σπίτι! Δηλαδή… τα Μακαρόνια, το μπρόκολο, τις γαρίδες και φυσικά το Βιτάμ. Αυτά υπάρχουν πάντα στην κουζίνα μου!!!
Τα ζυμαρικά αποτελούν την σταθερά αγαπημένη μου τροφή και δεν υπάρχει εβδομάδα που στο μενού μου δεν θα ενταχθούν. Και φυσικά, δεν θα μπορούσα να μην παραλείψω να σας πω λίγα λόγια (διατροφικά) για την θρεπτική τους αξία: Τα μακαρόνια είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, σίδηρο (βοηθά στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης), σελήνιο (ισχυρότατο αντιοξειδωτικό), ασβέστιο (ενδυνάμωση οστών), φώσφορο, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Θιαμίνη, Ριβοφλαβίνη, Νιασίνη, φολικό οξύ) ενώ περιέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο.
Το μπρόκολο ήρθε αρκετά χρόνια μετά στην ζωή μου αλλά ήρθε και έμεινε! Πλούσιο σε βιταμίνη Α, Β1, C, β-καροτίνη, φυλλικό οξύ και σίδηρο, φροντίζει την καρδιά, προφυλάσσει από τον καρκίνο και ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού.
Οι γαρίδες από τα λατρεμένα μου θαλασσινά, περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις δυο μοναδικών αντιοξειδωτικών συστατικών, της ασταξανθίνης και του σεληνίου και έχουν ενδιαφέρον λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους!
Και… τέλος, το αγαπημένο όλων μας! Φυσικά, αναφέρομαι στο Βιτάμ! Επιλέγω πάντα το Βιτάμ διότι θα «απογειώσει» την συνταγή μου και περιέχει τα απαραίτητα ω-3 και ω-6 λιπαρά, λόγω των κατάλληλα επιλεγμένων φυτικών ελαίων της συνταγής του!!!
Ας δούμε πως να φτιάξεις αυτή την νόστιμη και εύκολη συνταγή! Την αγαπημένη μου!
Υλικά που θα χρειαστείς (για 4 άτομα):
1 πακέτο spaghetti No 6
12 γαρίδες Νο 2
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο μπρόκολο κομμένο σε μικρές φούντες
3 κ.σ. Βιτάμ soft
Πώς να τα φτιάξεις:
Καθάρισε καλά τις γαρίδες, πλύνε το μπρόκολο και κόφτο σε μικρά φουντάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξε τις 3 κ.σ. βιτάμ Soft και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού γλασαριστούν καλά, ρίξε το μπρόκολο με ελάχιστο νερό, ίσα να πάρει μια βράση, χωρίς να λιώσει.
Στην συνέχεια, ρίξε τις γαρίδες για 10Ꞌ λεπτά και μόλις αλλάξουν χρώμα είναι έτοιμες. Παράλληλα, βράσε σε αλατισμένο νερό τα spaghetti, σούρωσέ τα και ρίξτα σε μία πιατέλα. Περίχυσε την σάλτσα και τοποθέτησε συμμετρικά τις γαρίδες και τις φούντες μπρόκολου. Αυτό ήταν, σερβίρεις!
Καλή απόλαυση!
Θερμίδες: 1 μερίδα spaghetti με γαρίδες και μπρόκολο αποδίδει 320 θερμίδες (Kcal).
Social media