ιστορίες της Κουζίνας | Στραπατσάδα με λαχανικά!
Υλικά που θα χρειαστείετε (για 4-6 μερίδες):
200 ml. Βιτάμ Culinesse
6 αυγά
100 ml. κρέμα γάλακτος
½ πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
150 γρ. τυρί καλαθάκι Λήμνου κομμένο σε μικρά ζάρια
6 μικρά τοματίνια κομμένα στη μέση
Pιπέρι και αλάτι
4 φρυγανισμένες φέτες από χωριάτικο ψωμί με προζύμι
Πώς να την φτιάξετε:
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε την απαιτουμένη ποσότητα από το Βιτάμ Culinesse και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και το αλατοπίπερο Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές στο σκεύος με το Βιτάμ Culinesse και τις σοτάρουμε ελαφρά. Κατόπιν ρίχνουμε το μίγμα των αυγών και της κρέμας γάλακτος στο σκεύος. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσουν. Συμπληρώνουμε με το τυρί καλαθάκι Λήμνου και τα τοματίνια και συνεχίζουμε το να ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο ακόμα Βιτάμ Culinesse και πιπέρι. Μόλις μαγειρευτούν όλα τα υλικά, αποσύρουμε από την φωτιά. Παράλληλα κόβουμε τις φέτες από χωριάτικο ψωμί της φρυγανίζουμε στον φούρνο, αφού πρώτα τις έχουμε αλείψει ελαφρά με Βιτάμ Culinesse. Σερβίρουμε τη στραπατσάδα επάνω στις φρυγανισμένες φέτες του χωριάτικου ψωμιού. Καρυκεύουμε αν θέλουμε με λίγο πιπέρι ακόμα. Χρόνος Ψησίματος: 16′ λεπτά.
Καλή όρεξη!
Social media