30Απρ

Ιστορίες της κουζίνας | Ριζότο με Λαχανικά

Υλικά

½ κούπα ρύζι καστανό
½ κούπα ρύζι bashmati
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
½ πιπεριά κόκκινη
½ πιπεριά κίτρινη
½ πιπεριά πορτοκαλί
½ πιπεριά πράσινη
3-4 κουταλιές καλαμπόκι
1 ½ κουτ. σούπας κάρυ
1 κουτ. σούπας μέλι
λίγο πιπέρι καγιέν
λίγο μαύρο πιπέρι
λίγη γλυκιά πάπρικα
λίγο σαφράν
1 κύβο ζωμού λαχανικών
αλάτι
λάδι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το ρύζι και το βράζουμε για 10 λεπτά σε 1½ κούπα νερό για να γίνει σπυρωτό.

Κόβουμε σε κυβάκια τις πιπεριές. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο κρατώντας ξεχωριστά το πράσινο τμήμα του.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1 κούπα νερό και βράζουμε για λίγη ώρα τα πράσινα τμήματα των φρέσκων κρεμμυδιών με 1 κουταλάκι αλάτι, και τον κύβο λαχανικών. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγο (σε δυνατή φωτιά) το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι. Στη συνέχεια πολτοποιούμε και προσθέτουμε το σκόρδο για να τσιγαριστεί και αυτό.

Όταν αρχίζουν να παίρνουν χρώμα προσθέτουμε 3 κουτάλες από το νερό με τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για λίγη ώρα. Ύστερα προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και άλλες 2 κουτάλες νερού από τα κρεμμυδάκια. Βάζουμε 1 κουταλιά μέλι και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο χωρίς να χάσουν τη ζωντάνια τους. Προσθέτουμε όλο ή μέρος του ρυζιού μαζί με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το υπόλοιπο νερό από τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να βράσουν. Σερβίρεται ζεστό!

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]