29Απρ

Ιστορίες της κουζίνας | Teajito (Μοχίτο Πράσινου Τσαγιού)

Χρόνος Προετοιμασίας: 5-10 λεπτά και 4 ώρες παραμονής στο ψυγείο

Υλικά

1/3 κούπα τσάι Moroccan Mint (1-2 κουταλιές φύλλα, Φυσικό μεταλλικό νερό)
2 μεγάλα φύλλα Δυόσμου
2 κουταλιές (μαύρη) ζάχαρη
Χυμό από ½ φρέσκο-στυμμένο lime
1/3 κούπα άσπρο ρούμι

Εκτέλεση

Ετοιμάστε το τσάι και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου βάλτε το στο ψυγείο. Χτυπήστε με ξύλινο γουδάκι τα φύλλα του δυόσμου και τη ζάχαρη με λίγες σταγόνες ρούμι στον πάτο ενός ψηλού ποτηριού.

Προσθέστε αρκετό θρυμματισμένο πάγο, το ρούμι και τον χυμό του λάιμ. Ανακατέψτε και γεμίστε με τσάι Moroccan Mint ή κλασσικό Gunpowder αφού σουρώσετε τα φύλλα. Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]