Ιστορίες της κουζίνας | Σορμπέ λεμόνι με μέντα
Για 12 άτομα
Υλικά
Χυμό από 1 ½ κιλό λεμόνια
100 ml χυμό πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
400 γρ. μαύρη ζάχαρη
600 ml νερό
20 φύλλα μέντας
Εκτέλεση
Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι σ’ ένα κατσαρολάκι και στη φωτιά ανακατεύοντας καλά. Μόλις βράσει το σιρόπι είναι έτοιμο. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Αφού έχετε στύψει τα λεμόνια τα περνάτε από ένα ψιλό σουρωτήρι. Σ’ ένα σκεύος ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα τοποθετείτε στην κατάψυξη. Μετά από μία ώρα ανακατεύετε καλά. Το αφήνετε άλλες δύο ώρες στην κατάψυξη και ανακατεύετε. Το ίδιο κάνετε και μετά από 3 ώρες.
Θερμίδες ανά μερίδα: περίπου 110 Kcal
Χρόνος προετοιμασίας: 6 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 15’
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media