22Απρ

Ιστορίες της κουζίνας | Φρουτοσαλάτα με σιρόπι

Υλικά

1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
1 ακτινίδιο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
6 φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
1 μπανάνα καθαρισμένη και κομμένη σε μέτριες φέτες
Μερικές ρόγες κόκκινου σταφυλιού (προαιρετικά)

Για το σιρόπι:

1 ½ κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
5-6 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και να ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές σιρόπι. Μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε τα φρούτα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]