Ιστορίες της κουζίνας | Σαλάτα κοτόπουλο με σάλτσα πέστο
Για 5 μερίδες
Υλικά
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο (βρασμένα)
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
2 κουτ. σούπας παρμεζάνα
100 γρ. σαλάτας (μαρούλι, ρόκα, σπανάκι, λόλα κ.α)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φύλλα βασιλικού
λίγες ελιές χωρίς κουκούτσια (σε ροδέλες)
Για την σάλτσα πέστο:
20 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 κουτ. σούπας κουκουνάρια
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας λευκό κρασί
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε κομματάκια το κοτόπουλο. Τηγανίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες. Κόβουμε, πάντα με τα χέρια, τα πράσινα λαχανικά και όχι με το μαχαίρι (όπως έχουμε επισημάνει και παλιότερα). Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε σε πιατέλα πρώτα τα πράσινα λαχανικά, μετά τις πιπεριές και από πάνω το κοτόπουλο, ανακατεμένο με τις ελιές. Περιχύνουμε την σαλάτα με την σάλτσα πέστο που έχουμε χτυπήσει λίγο πριν στο πολυμίξερ.
Θρεπτική αξία
Θερμίδες/μερίδα: 446
Πρωτείνη: 63,7 γρ.
Λίπος: 18 γρ.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media