20Απρ

Ιστορίες της κουζίνας | Μαϊντανοσαλάτα Συριανή

Για 6 άτομα

Υλικά

2 ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. κάππαρη
1 κ.σ. μουστάρδα, κατά προτίμηση Ντιζόν
1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
1 κ.γλ. ξίδι
200 ml ελαιόλαδο
250 γραμμ. μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, μουσκεμένο και καλά στυμμένο
1 πατάτα, βρασμένη και ξεφλουδισμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και την κάππαρη. Προσθέτετε το ψωμί, την πατάτα, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ξίδι, το μισό ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τα δουλεύετε καλά ώσπου να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός. Ρίχνετε τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα δουλεύετε ώσπου να ομογενοποιηθούν και να γίνουν λεία σαν αλοιφή. Σερβίρετε με φρυγανισμένο πολύσπορο ψωμί.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]