Ιστορίες της κουζίνας | Χορτοτυρόπιτα
Υλικά
2 συσκευασίες χωριάτικο φύλλο
1 κιλό αρωματικά χόρτα του βουνού (καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα, ραδίκια γλυκά, βρούβες, ζοχούς)
1 πράσο σε κοντές, λεπτές λωρίδες
100 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
250 γρ. σκληρό τυρί, χαμηλό σε λιπαρά κομμένο σε κύβους
500 γρ. γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
λίγο νισεστέ
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τα χόρτα πολύ καλά. Τα σουρώνετε ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Ζεματίζετε τις λωρίδες πράσου, αναμιγνύοντας όλα τα υλικά μαζί (και λίγο νισεστέ). Απλώνετε σε κάθε φύλλο και λίγο από το μείγμα μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά. Σερβίρετε με λίγη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media