16Απρ

Ιστορίες της κουζίνας | Παγωμένο Τσάι Γιασεμί και Lemongrass

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Ποσότητα: 1 Λίτρο / 4 ποτήρια

Υλικά

6 κουταλιές του γλυκού Τσάι Γιασεμιού
¼ της κούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού Lemongrass (Σιτρονέλα)

Εκτέλεση

Σε δύο λίτρα ζεστό νερό ( 70ο C), ρίξτε 6 κουταλιές του γλυκού τσάι γιασεμί της επιλογής σας (π.χ. Jasmine Tea with Blossoms, ή το Jasmine “Chung Hao” 1st grade).

Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε μία κούπα νερό, ¼ της κούπας ζάχαρη, το Lemongrass (Σιτρονέλα) και αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις, περίπου για 5 λεπτά.

Προσθέστε το μίγμα στο τσάι και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες ώστε να μπορέσετε να το απολαύσετε παγωμένο.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]