15Απρ

Η κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης μειώνει το κοιλιακό λίπος

Καναδοί ερευνητές διεξήγαγαν έρευνα, όπου μελέτησαν την επίδραση που έχει η διατροφή στο κοιλιακό λίπος. Παρατηρήθηκε ότι όταν αντικαθιστούν υδατάνθρακες με ίδια ποσότητα πρωτεΐνης, η αναλογία μέσης-γοφών (αν βγαίνει πάνω από 1 η διαίρεση της περιφέρειας της μέσης με την περιφέρεια των γοφών, έχεις αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πολλών ασθενειών) μειώθηκε. Το κάπνισμα αυξάνει αυτήν την αναλογία. Ωστόσο οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτό δεν σημαίνει ελεύθερη κατανάλωση πρωτεΐνης. Η διαφορά ήταν αύξηση 1,6% της συνολικής πρωτεΐνης. Αναφέρουν ότι μικρές αυξήσεις σε πρωτεΐνη μπορούν να έχουν την αναμενόμενη μείωση της αναλογίας μέσης-γοφών.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]