Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων προφυλάσσει από την εμφάνιση διαβήτη και άλλων παθήσεων
Δύο πρόσφατες έρευνες έδειξαν τις ευεργετικές ιδιότητες των γαλακτοκομικών προϊόντων. Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ ανέλυσε στοιχεία 41.254 αντρών χωρίς ιστορικό διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου στην αρχή της έρευνας. Μετά από 12 χρόνια εμφανίστηκαν 1.243 νέα περιστατικά διαβήτη. Τα στοιχεία έδειξαν ότι για κάθε μερίδα κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων υπάρχουν 9% μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη. Ωστόσο αυτό ίσχυσε κυρίως για τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.
Βρετανική μελέτη παρακολούθησε 764 άντρες για διάστημα 20 χρόνων. Στην αρχή της έρευνας είχε ζητηθεί από τους άντρες να σημειώνουν τροφές και ποσότητες που κατανάλωναν. Τα επίπεδα χοληστερόλης και η πίεση ήταν ίδια για τους άντρες – είτε κατανάλωναν λίγο είτε πολύ γάλα. Οι άντρες όμως που έπιναν περισσότερο γάλα είχαν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων κι εμφράγματος.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media