Ιστορίες της κουζίνας | Ψαρονέφρι ναπολιτέν
Για 6 άτομα
Υλικά
600 γρ. ψαρονέφρι
2 σκελίδες σκόρδο
2 ψιλοκομμένες τομάτες χωρίς τη φλούδα
¼ κούπας λευκό ξηρό κρασί
½ κούπα κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
¼ κούπας ψιλοκομμένες πράσινες ελιές
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C. Σε αντικολλητικό σκεύος ψήστε το ψαρονέφρι σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ αναμείξτε τις τομάτες, το δεντρολίβανο, τις ελιές και το σκόρδο. Μόλις το ψαρονέφρι κοκκινίσει ρίξτε το μείγμα του μπολ στο αντικολλητικό σκεύος και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια βάλτε όλο το μείγμα του αντικολλητικού στο φούρνο, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε το στους 150ο C για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο όσο το μείγμα είναι ακόμα ζουμερό.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες: 307 kcal
Πρωτεΐνη: 22 γρ.
Υδατάνθρακες: 2,3 γρ.
Λίπος: 11 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,5 γρ.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media