Ιστορίες της κουζίνας | Φρέσκος τόνος ψητός με ginger
Για 4 άτομα
Υλικά
80 ml σως σόγιας
3 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
2 φρέσκες ρίζες ginger καθαρισμένες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 kg φιλέτο φρέσκου τόνου
λίγος ψιλοκομμένος βασιλικός
Λίγο φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
Αναμείξτε τη σος σόγιας τη ζάχαρη, το ginger, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Τοποθετήστε το μείγμα σε ανθεκτική σακούλα τροφίμων και προσθέστε το φιλέτο τόνου. Κλείστε καλά τη σακούλα και αφήστε τον τόνο για όλη τη νύχτα. Ψήστε το φιλέτο τόνου για πολύ λίγη ώρα στη σχάρα ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα ή σε αντικολλητικό σκεύος, χωρίς να χρησιμοποιήσετε την περίσσεια του μίγματος σόγιας.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Μερίδα: ¼ συνταγής
Θερμίδες: 324 kcal
Πρωτεΐνη: 29 γρ.
Υδατάνθρακες: 10 γρ.
Λίπος: 19 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,3 γρ.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media