30Μαρ

Ιστορίες της κουζίνας | Linguine με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι & θυμάρι

Υλικά 

500 γρ. linguine
250 γρ. ασπρομανίταρα
80 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
1 κ. τσαγιού φρέσκο θυμάρι
1 ½ κ. σούπας αλάτι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τριμμένη παρμεζάνα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες. Βάλτε τα σε βαθιά πιατέλα, περιχύστε τα με το λάδι, προσθέστε το αλάτι, το σκόρδο λιωμένο, το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού και το φρέσκο θυμάρι. Βράστε τα linguine και κρατείστε λίγο νερό στο τέλος του βρασίματος σε ένα ποτήρι. Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα αμέσως στην πιατέλα με τα μανιτάρια. Ανακατέψτε καλά τα υλικά, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στο βράσιμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]