30Μαρ

Ιστορίες της κουζίνας | Ζελέ με πορτοκάλι και φρούτα του πάθους

Για 8 άτομα

Υλικά

1/2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
5 φύλλα ζελατίνας
3 φλιτζ. νερό
χυμό από 3-4 πορτοκάλια
2 φρούτα του πάθους

Για το γαρνίρισμα:

φλούδα από πορτοκάλι, κομμένη ζιλιέν
φρούτα του πάθους

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φρούτα του πάθους, τα κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι βγάζουμε το εσωτερικό τους και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το χυμό από τα πορτοκάλια και τα ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρα. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε, έως ότου γίνουν αραιό σιρόπι.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν το σιρόπι πάρει βράση, προσθέτουμε τη ζελατίνα, καλά στυμμένη και στραγγισμένη, ανακατεύοντας σιγά σιγά με μία ξύλινη κουτάλα, έως ότου διαλυθεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα με το χυμό των πορτοκαλιών, αφήνουμε να πάρουν μία-δύο βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Με μία βαθιά κουτάλα, γεμίζουμε 7-8 μπολάκια με το ζελέ και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, έως ότου κρυώσουν και πήξουν καλά. Όταν κρυώσουν, τα βουτάμε σε χλιαρό νερό και τα ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντάς τα σε πιάτα. Συνοδεύουμε με φρούτα του πάθους και γαρνίρουμε με τη φλούδα πορτοκαλιού.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]