30Μαρ

Γνώριζες ότι… η αγκινάρα βρίσκεται σε αρκετά καλλυντικά σκευάσματα;

Η αγκινάρα είναι ένα πολύτιμο “φάρμακο”, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και φυτικές ίνες αλλά και βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3 και C.

  • Περιέχει βιταμίνες Α, C, του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και φώσφορο.
  • Καθαρίζει το αίμα.
  • Χαμηλώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης της ουρίας και του ουρικού οξέος.
  • Τονώνει την καρδιά.
  • Βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών και του ήπατος.
  • Βοηθά στην αντιμετώπιση της αρτηριοσκλήρυνσης, των ρευματισμών και της παχυσαρκίας.

Εκτός από υγιεινή είναι και διαιτητική αφού τα 100 γραμμάρια ωμής ή βραστής αγκινάρας έχουν μόλις 44 θερμίδες. Βρασμένη χάνει σχεδόν εντελώς τις ιδιότητές της, γι’αυτό είναι προτιμότερο να καταναλώνεται ωμή. Αρκετά φαρμακευτικά προϊόντα ακόμα και καλλυντικές κρέμες έχουν βάση την αγκινάρα.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]