Ιστορίες της κουζίνας | Σορμπέ μπανάνα
Υλικά
250 γρ. μπανάνες
χυμό από ένα λεμόνι
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα
Εκτέλεση
- Κάνετε πουρέ τις μπανάνες με το χυμό λεμόνι. Ετοιμάστε μέτριο σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό, για 5 λεπτά περίπου και το αφήνετε να κρυώσει.
- Προσθέστε στον πουρέ μπανάνας το σιρόπι. Ανακατέψτε και βάλτε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος, στην κατάψυξη. Μόλις το μίγμα αρχίσει να πήζει, προσθέστε τη μαρέγκα και αφήστε το σε μεταλλικό σκεύος μέχρι να πήξει εντελώς.
- Σερβίρετε το σορμπέ μπανάνας σε ποτήρια και γαρνίρετε με ότι θέλει η φαντασία σας.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media