26Μαρ

Ιστορίες της κουζίνας | Κοτόπουλο Satay (Σατάι) Σιγκαπούρης

Για 4 άτομα

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
3 φύλλα λεμονιάς
½ κούπα σος σόγιας
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας τριμμένο μπαχάρι
1½ κουταλιές γλυκού καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού κύμινο
1 κουταλιά γλυκού τριμμένο ginger
αλάτι και τριμμένο φρέσκο πιπέρι
400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
12 καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

Αναμείξτε όλα τα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα φύλλα λεμονιάς, τη σος σόγιας, το ελαιόλαδο, το μπαχάρι, την καστανή ζάχαρη, το κύμινο, το ginger, το πιπέρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μπολ και αφήστε τα να μαριναριστούν για λίγες ώρες στο ψυγείο. Αφού ψιλοκόψετε τα φιλέτα κοτόπουλου περάστε τα στα καλαμάκια. Ψήστε τα καλαμάκια σε κάρβουνα.

Θρεπτική αξία (¼ συνταγής)

Ενέργεια: 222 kcal
Υδατάνθρακες: 13 g
Πρωτεΐνη: 27 g
Λίπος: 6,5 g
Φυτικές Ίνες: 1,4 g

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]