Ιστορίες της κουζίνας | Γαριδομακαρονάδα
Υλικά
1 κιλό φρέσκιες γαρίδες μεγάλες όχι αποφλοιωμένες
λίγο ελαιόλαδο
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
αλάτι-πιπέρι
μαϊντανό-άνηθο
ούζο 1 ποτήρι κρασιού
1 ποτήρι του νερού ντοματοχυμό
1 ποτήρι του κρασιού ζεστό νερό
1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά με μπόλικο νεράκι τις γαρίδες μας. Τις βράζουμε σε μπόλικο νεράκι με πολύ λίγο αλάτι για περίπου 20 λεπτά. Τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε στην άκρη. Φυλάμε 2 κούπες τσαγιού από το νερό που έβρασαν. Σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε ελαφρά, ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, πιπέρι και σβήνουμε με το ούζο. Ρίχνουμε τον ντοματοχυμό και το ζεστό νεράκι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για λιγάκι (περίπου 10-15 λεπτά). Αφού βράσει η σάλτσα μας ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες σκεπάζουμε με το καπάκι και σβήνουμε το μάτι. Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε μπόλικο νεράκι (χρησιμοποιούμε και τις 2 κούπες τσαγιού που φυλάξαμε) με λίγο αλάτι. Δεν τα βράζουμε πολύ, τα αφήνουμε al dente. Σερβίρουμε τα μακαρόνια και την σάλτσα με τις γαρίδες σε ένα πιάτο.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media