Ιστορίες της κουζίνας | Κεκάκια ολικής άλεσης με λευκή σοκολάτα
Για 12 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Υλικά
150 ml γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
3 ασπράδια (χτυπημένα)
1 λοβός βανίλιας
175 γρ. καστανή ζάχαρη
140 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουτ. γλυκού μπέικιν παουντερ
100 γρ. κοπανισμένα ωμα αμύγδαλα
175 γρ. ανάλατο βούτυρο με χαμηλά λιπαρά, λιωμένο
Για το γλάσο
100 γρ. λευκή σοκολάτα
140 γρ. ανάλατο βούτυρο με χαμηλά λιπαρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
140 γρ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάλτε στην φόρμα των κέικ τα ειδικά χαρτάκια. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 C(αέρας). Σε ένα μπολ αναμείξτε το γιαούρτι, τα ασπράδια και τη βανίλια. Σε ένα άλλο πιο βαθύ μπολ ρίξτε τα υπόλοιπα στερεά υλικά με πολύ λίγο αλάτι. Ανακατέψτε τα και κάντε μια λακκούβα στη μέση. Ρίξτε τα υλικά από το πρώτο μπολ μέσα καθώς και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε με τη βοήθεια κάποιας σπάτουλας ή με ένα μεταλλικό κουτάλι. Μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα γιατί δεν θα γίνει αφράτο.
Γεμίστε τα ειδικά χαρτάκια μέχρι τα 2/3 και ψήστε τα για 18-20 λεπτά ώσπου να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά. Παραμένουν αφράτα για περίπου 3 ημέρες σε αεροστεγές σκεύος.
Για το λευκό γλάσο
Λιώστε τη σοκολάτα είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί, αφήστε να κρυώσει. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια πολύ ωραία και φίνα, κρεμώδη υφή. Ρίξτε και τη σοκολάτα. Ανακατέψτε. Φυλάξτε το μίγμα στο ψυγείο. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να το καταψύξετε για 1 μήνα. Μετά από 48 ώρες, βγάζετε το γλάσο από την κατάψυξη και το αφήνετε να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Το αλείφετε πάνω στα κεκάκια. Σερβίρετε! Να θυμάστε να τα συντηρείτε σε δροσερό μέρος χωρίς να τα βλέπει ο ήλιος.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media