10Μαρ

φουντ Μπλόγκερ │ Ένα ποτήρι νερό…

Το νερό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Όπως είναι γνωστό έναν άνθρωπος μπορεί να πεθάνει εάν δεν καταναλώσει νερό για 2-3 ημέρες.

Τα νερά που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι όλα ίδια. Υπάρχουν τρία είδη νερού που είναι αναγνωρισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το επιτραπέζιο, το φυσικό μεταλλικό νερό  και το νερό πηγής. Αρκεί να διαβάσουμε την ετικέτα στο μπουκάλι και να καταλάβουμε τι είδος νερού πίνουμε.

Το επιτραπέζιο νερό μπορεί να έχει οποιαδήποτε προέλευση (γεώτρηση, λίμνη, ποτάμι, ακόμα και το θαλασσινό νερό), κρίνεται όμως απαραίτητη η απολύμανσή του. Πρακτικά, το επιτραπέζιο νερό είναι το νερό βρύσης.

Το φυσικό μεταλλικό νερό έχει υπόγεια προέλευση και εμφιαλώνεται επί τόπου στην πηγή προέλευσης. Το συγκεκριμένο είδος νερού δεν απολυμαίνεται καθώς η υπόγεια προέλευση εξασφαλίζει την προστασία του από τυχόν μικροβιακό φορτίο.

Το νερό πηγής έχει οποιαδήποτε υπόγεια  προέλευση και  σταθερή σύσταση. Δεν υφίσταται καμία διαδικασία απολύμανσης  και εμφιαλώνεται στην πηγή προέλευσης. Οι φυσικοχημικές του ιδιότητες ακολουθούν αυτές του επιτραπέζιου νερού.

Όσο μικρότερη είναι η συγκέντρωση των νιτρικών, τόσο λιγότερους ρύπους περιέχει. Η τιμή πάνω από την οποία συνιστά απειλή είναι 50mg/L. Το νερό πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος προκειμένου να αποφύγουμε την αύξηση του μικροβιακού φορτίου.

 

Ευαγγελία Κοντούρη

Γεωπόνος, Επιστήμων Τεχνολόγος Τροφίμων

Επιστημονική Συνεργάτης Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]

    Το όνομά σας (απαραίτητο)

    Το email σας (απαραίτητο)

    Τίτλος άρθρου (απαραίτητο)

    Το μήνυμά σας

    Εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στα δεξιά captcha