Ιστορίες της κουζίνας | Ταμπουλέ (σαλάτα με πλιγούρι)
Χρόνος παρασκευής: 25 λεπτά
Για 4-6 άτομα
Υλικά
30 γρ. πλιγούρι
600 γρ. ντομάτες
50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
3 ματσάκια μαϊντανός
70 γρ. δυόσμος
150 γρ. ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
¼ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού μπαχάρι
¼ κουτ. γλυκού πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Ξεπλένετε το πλιγούρι 2-3 φορές και το βάζετε στο μπολ στο οποίο θα σερβίρετε τη σαλάτα. Κόβετε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους. Ρίχνετε τις κομμένες ντομάτες και το χυμό τους το πλιγούρι. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα ρίχνετε πάνω από τις ντομάτες. Ξεπλένετε και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό με ένα κοφτερό μαχαίρι. Ψιλοκόβετε και το δυόσμο. Προσθέτετε τα μυρωδικά πάνω από τα κρεμμυδάκια και αφήνετε το μείγμα, χωρίς να το ανακατέψατε, για περίπου μισή ώρα, για να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει όλα τα ζουμιά. Ρίχνετε την κανέλα, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο. Προσθέτετε το λεμόνι και το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media