19Φεβ

Ιστορίες της κουζίνας | Γκιούλμπασι στη στάμνα

Για 10 άτομα

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι
1 κιλό αρνάκι ψαχνό
300 γρ. πιπεριές Φλώρινας
300 γρ. πιπεριές πράσινες
300 γρ. ντομάτες
100 γρ. κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδου
500 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
2 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Αρχικά πλένουμε καλά όλα τα κρέατα και τα κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Πλένουμε επίσης τα λαχανικά και τα κόβουμε κι αυτά σε μεγάλα κομμάτια.
  3. Ανακατεύουμε τα κρέατα με τα λαχανικά και το τυρί κομμένο σε κομματάκια.
  4. Τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
  5. Τοποθετούμε το περιεχόμενο σε μικρές στάμνες ψησίματος.
  6. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρέατα, δηλαδή περίπου για 4 ώρες στους 180o C.
  7. Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]