Ιστορίες της κουζίνας | Γκιούλμπασι στη στάμνα
Για 10 άτομα
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
1 κιλό αρνάκι ψαχνό
300 γρ. πιπεριές Φλώρινας
300 γρ. πιπεριές πράσινες
300 γρ. ντομάτες
100 γρ. κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδου
500 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
2 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση
- Αρχικά πλένουμε καλά όλα τα κρέατα και τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Πλένουμε επίσης τα λαχανικά και τα κόβουμε κι αυτά σε μεγάλα κομμάτια.
- Ανακατεύουμε τα κρέατα με τα λαχανικά και το τυρί κομμένο σε κομματάκια.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
- Τοποθετούμε το περιεχόμενο σε μικρές στάμνες ψησίματος.
- Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρέατα, δηλαδή περίπου για 4 ώρες στους 180o C.
- Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media