16Φεβ

Ιστορίες της κουζίνας | Ρολάκια γλώσσας στον ατμό με πέστο λιαστής ντομάτας

Για 4 άτομα

Υλικά

8 φιλέτα γλώσσας
10 λιαστές ντομάτες σε λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουτ. της σούπας κουκουνάρι
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουτ. του γλυκού ντοματοπελτές
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ κουτ. του γλυκού βασιλικός
Αλάτι

Εκτέλεση

Κόψτε τα φιλέτα της γλώσσας κατά μήκος στη μέση. Τυλίξτε κάθε κομμάτι ρολό ξεκινώντας από το κεφάλι. Πιέστε με τα χέρια σας για να κολλήσει η ουρά ή πιάστε τα ρολά με οδοντογλυφίδα για να κρατήσουν το σχήμα τους. Βάλτε τα στο καλαθάκι του ατμού και μαγειρέψτε τα για 15 λεπτά. Βγάλτε τα προσεκτικά για να μη σπάσουν και αλατοπιπερώστε τα.

Για το πέστο λιαστής ντομάτας: Στραγγίστε τις ντομάτες από το λάδι τους και ψιλοκόψτε τις. Βάλτε στο μπλέντερ τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, τον ντοματοπελτέ, το βασιλικό, το σκόρδο και λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρές είναι οι λιαστές ντομάτες). Πολτοποιήστε το μείγμα και σερβίρετέ το με τα ρολάκια της γλώσσας.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]