16Φεβ

Αθλητισμός & Άσκηση | Κατακτήστε τους στόχους σας!

Η γυμναστική είναι το άλφα και το ωμέγα για ένα υγιές σώμα, όποιος και αν είναι στόχος σας. Βέβαια, ανάλογα με το πού αποσκοπείτε (αντοχή, μυϊκή δύναμη, ευλυγισία κ.λπ) το πλάνο σας θα πρέπει να είναι δομημένο αναλόγως.

Κάψιμο λίπους
Για να κάψετε περισσότερο λίπος, απαιτείται να καίτε πιο πολλές θερμίδες. Όσο πιο γρήγορη είναι η άσκηση που κάνετε, τόσο περισσότερες θερμίδες, άρα και λίπος, καίτε. Οι ειδικοί λένε μάλιστα, ότι η καύση των θερμίδων δε σταματά όταν τελειώνει η άσκηση, αλλά συνεχίζεται μέχρι και 4 ώρες μετά την προπόνηση, καθώς το σώμα σας επανέρχεται σιγά, σιγά στην αρχική του κατάσταση. Για το κάψιμο λίπους επιχειρήστε 30 λεπτά τρέξιμο (π.χ σε διάδρομο γυμναστηρίου) με ενδιάμεσα διαλείμματα των 20-30 δευτερολέπτων έντονου jogging.

Ευλυγισία
Για να αυξήσετε την ευλυγισία σας, το τακτικό stretching πρέπει να σας γίνει καθημερινή συνήθεια. Στην πράξη, το stretching περιλαμβάνει το τέντωμα συγκεκριμένων μυών για 30 δευτερόλεπτα και είναι μια δραστηριότητα απαραίτητη για όλα τα είδη γυμναστικής, καθώς βοηθά το σώμα να επανέλθει σταδιακά στην αρχική του κατάσταση.

Αντοχή
Η αντοχή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για να την αποκτήσετε σημαίνει ότι έχετε ενδυναμώσει τόσο πολύ τους μυς της καρδιάς σας, ώστε να λειτουργούν άψογα στην οξυγόνωση του οργανισμού σας. Για να το πετύχετε αυτό χρειάζεστε συνδυασμό από αργό τρέξιμο σε μεγάλες αποστάσεις και υψηλής έντασης προπονητικά διαλείμματα.

Μυϊκή ενδυνάμωση
Για να αποκτήσετε μυϊκή δύναμη, απαιτούνται δύο πράγματα: πρώτον να πιέζετε τον εαυτό σας, πέρα από τα όρια σας και δεύτερον να μη χρησιμοποιείτε το βάρος που σας κουράζει, σε περισσότερες από έξι επαναλήψεις. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα κάνοντας 2 έως 6 σετ των έξι επαναλήψεων, με μικρά διαλείμματα ανάμεσα, που διαρκούν από 2 έως 5 λεπτά.

 

Γιώργος Κουρλιάς

Fitness & Personal Trainer

Επιστημονικός Συνεργάτης Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]

    Το όνομά σας (απαραίτητο)

    Το email σας (απαραίτητο)

    Τίτλος άρθρου (απαραίτητο)

    Το μήνυμά σας

    Εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στα δεξιά captcha