Ιστορίες της κουζίνας | Σορμπέ φράουλα με μαστίχα
Υλικά
1200 γρ. φράουλες
450 γρ. νερό
450 γρ. μαύρη ζάχαρη
4 κουτ. σούπας. λικέρ μαστίχας
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις φράουλες. Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη. Όταν το σιρόπι βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε το σιρόπι με τον πολτό της φράουλας και το λικέρ σε ένα μεταλλικό δοχείο και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να παγώνει ανακατεύουμε ανά 20’ ώστε να μην σχηματιστούν κρύσταλλοι και να παγώσει ομοιόμορφα.
Διάρκεια: 20 λεπτά προετοιμασία & 4-5 ώρες ψύξη.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media