10Φεβ

Ιστορίες της κουζίνας | Σούπα βελουτέ με αρακά και γκοργκοντζόλα

Χρόνος Προετοιμασίας: 30′
Χρόνος Μαγειρέματος: 40′
Για 4 άτομα

Υλικά

450 γρ. αρακάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 φέτες ψωμί του τοστ
1 φλιτζανάκι κρέμα γάλακτος light
100 γρ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ χαμηλό σε λιπαρά
Περίπου 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
100 ml λευκό ξηρό κρασί
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα βαθύ σκεύος και σοτάρετε τον αρακά, τα πράσα και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε αλατοπίπερο, το ζωμό και το κρασί και βράζετε σε μέτρια φωτιά με το σκεύος σκεπασμένο για 30΄. Αφαιρείτε τις κόρες του ψωμιού και κόβετε κάθε φέτα σε τέσσερα τρίγωνα ισομεγέθη (χιαστί). Αλείφετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετείτε τα ψωμάκια σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνετε για 3΄-4΄στο γκριλ, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι τα υλικά να αποκτήσουν κρεμώδη υφή και την ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος, τη γκοργκοντζόλα και βράζετε για 2΄-3΄, μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρετε με μαϊντανό και προσθέτετε τα φρυγανισμένα ψωμάκια. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]