Ιστορίες της κουζίνας | Ασυνήθιστη τυρόπιτα
Υλικά:
200γρ. φύλλο κανταΐφι (ψιλό)
50γρ. ροκφόρ
60γρ. φέτα
50γρ. κασέρι
1 αυγό, πιπέρι, ½ κ.γ. δυόσμο ξερό
250ml γάλα φρέσκο
Ελαιόλαδο (για το ταψί)
Εκτέλεση:
Απλώστε το μισό φύλλο κανταΐφι στο πάτο ενός αλουμινένιου ταψιού (μετρίου μεγέθους) μιας χρήσης.
Τρίψτε και ανακατέψτε όλα τα τυριά μαζί. Τοποθετείστε το μείγμα των τυριών στο φύλλο, ραντίστε με δυόσμο και πιπέρι και σκεπάστε με το υπόλοιπο φύλλο. Χτυπήστε το αυγό μαζί με το γάλα και ρίξτε το πάνω στα φύλλα. Αφήστε για 15 λεπτά να απορροφήσει κα ψήστε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά ή έως ότου ροδοκοκκινίσει.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media