Ιστορίες της κουζίνας | Κοτόσουπα
Για 4 άτομα
Υλικά
700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (κομμένο σε τέταρτα)
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
2 πράσινα κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
1 μέτριο καρότο κομμένο σε φετάκια
Λίγα κλωνάρια από σέλινο
ψιλοκομμένο σέλινο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε σχολαστικά το κοτόπουλο και το βάζετε σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε μέσα το ολόκληρο κρεμμύδι και το σέλινο, σκεπάζετε με ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και το βράζετε για 40-45 λεπτά. Κόβετε σε κομμάτια το κοτόπουλο. Σουρώνετε το ζωμό της κατσαρόλας και αφαιρείτε το κρεμμύδι και το σέλινο.
Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και ύστερα προσθέτετε τα ντοματάκια. Ρίχνετε σιγά σιγά -για να αφομοιωθεί- τον ζωμό από το κοτόπουλο, έπειτα την πατάτα, τα καρότα, το ψιλοκομμένο σέλινο, και το κολοκυθάκι. Προσθέτετε ζεστό νερό τόσο ώστε να σκεπάσει τα υλικά. Τα βράζετε για 1½ ώρα περίπου. Τα τελευταία 20 λεπτά προσθέτετε το κοτόπουλο. Όταν έχει βράσει και είναι έτοιμο, αφήνετε το φαγητό για 10 λεπτά να «σταθεί» και μετά σερβίρετε.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media