04Φεβ

Ιστορίες της κουζίνας | Μπιφτέκια σολομού

Για 5 άτομα

Υλικά

450 γρ. φρέσκος σολομός
1 αυγό βιολογικής καλλιέργειας
1 ασπράδι αυγού βιολογικής καλλιέργειας
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα ψιλοκομμένο κολοκύθι
¼ κούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμείξτε το σολομό, το αυγό, το ασπράδι αυγού, το αλεύρι, το κολοκύθι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια πλάστε τα μπιφτέκια. Τέλος ψήστε τα μπιφτέκια είτε σε αντικολλητικό σκεύος ή στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία. Σερβίρετε με καστανό ρύζι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Μερίδα:1/5 συνταγής
Θερμίδες: 223 kcal
Πρωτεΐνη: 20 γρ.
Υδατάνθρακες: 11 γρ.
Λίπος: 11 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1 γρ.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]