03Φεβ

Ιστορίες της κουζίνας | Μοσχάρι με μπρόκολο και ρύζι

Για 2 άτομα

Υλικά

250 γρ. άπαχο φιλέτο μοσχαριού
½ κούπα νερό
2 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο
1 κουταλιά γλυκού ελαιόλαδο
½ κούπα σέλινο
¼ κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κούπα μπρόκολο
½ κούπα καστανό ρύζι

Εκτέλεση

Μαρινάρετε το φιλέτο μοσχαριού σε μείγμα καλαμποκάλευρου και νερού σε θερμοκρασία δωματίου. Σε αντικολλητικό σκεύος προθερμάνετε το ελαιόλαδο και τοποθετήστε το φιλέτο μοσχαριού μαζί με το σέλινο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά από 10 λεπτά προσθέστε και το μπρόκολο. Κρατήστε τη σος με την οποία μαρινάρατε και προσθέστε τη στο αντικολλητικό σκεύος μόλις το κρέας είναι έτοιμο. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα για λίγα λεπτά. Βράστε το ρύζι ξεχωριστά και σερβίρετε το σαν συνοδευτικό.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Μερίδα: ½ συνταγή
Θερμίδες: 310 kcal
Πρωτεΐνη: 18 γρ.
Υδατάνθρακες: 45 γρ.
Λίπος: 5 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 2 γρ.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]