30Ιαν

Ιστορίες της κουζίνας | Breakfast με βρώμη, φουντούκια, λιναρόσπορο και αμύγδαλα

Πλούσιο σε φυτικές ίνες, σίδηρο και «καλούς» υδατάνθρακες για συνεχόμενη ενέργεια, το συγκεκριμένο πρωινό θα σας ενθουσιάσει με την ιδιαίτερη γεύση του. Αποδίδει περίπου 258 θερμίδες ανά μερίδα και μπόλικα ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα.

Υλικά

¼ της κούπας αποφλοιωμένα φουντούκια
3 φλιτζάνια γάλα χαμηλών λιπαρών
1 ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μήλο
1/3 φλιτζάνι λιναρόσποροι
½ κουτ. γλυκού κανέλα
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού βανίλια σκόνη
3 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
3 κουτ. σούπας ωμά αμύγδαλα

Εκτέλεση

Θρυμματίστε τα φουντούκια και βάλτε τα στην άκρη. Ανακατέψτε το γάλα, την βρώμη, τα κομμάτια μήλου, τους λιναρόσπορους, την κανέλα και το αλάτι σε μία κατσαρόλα και προσθέστε την σκόνη βανίλιας.

Καλύψτε την κατσαρόλα, χαμηλώστε την φωτιά και βράστε το μείγμα τια πέντε λεπτά ή μέχρι να πήξει.

Πασπαλίστε με τα θρυμματισμένα φουντούκια, την μαύρη ζάχαρη και τα αμύγδαλα και σερβίρετε.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]