Ιστορίες της κουζίνας | Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με βρώμη
Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό κιμάς γαλοπούλας, περασμένος μία φορά από τη μηχανή
2 κρεμμύδια ξερά, περασμένα στον τρίφτη
2 ντομάτες μέτριες, περασμένες στον τρίφτη
8 κ.σ. νιφάδες βρόμης (κουάκερ)
3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
100 ml ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ρίγανη
4 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια για περίπου 10 λεπτά. Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια (180-210 γρ.). Ζεσταίνουμε καλά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 6-7 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με μία δροσερή πράσινη σαλάτα και αρκετό χυμό λεμονιού.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media