Ιστορίες της κουζίνας | Λαχανόρυζο
Για 4 άτομα
Υλικά
1 μικρό λευκό λάχανο
1½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κλωναράκια σέλινο
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
2 ποτήρια ζεστό νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσει, αμέσως μετά προσθέτετε το λάχανο ψιλοκομμένο (όπως το κόβετε για σαλάτα), το σέλινο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, τα αφήνετε να μαλακώσουν λίγο. Έπειτα ρίχνετε το χυμό του λεμονιού, το νερό, και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία.
Όταν βράσει το λάχανο, υπολογίζετε το νερό που έχει η κατσαρόλα (θα πρέπει να έχει 3 φλιτζάνια) κι αν δεν είναι αρκετό, προσθέστε την απαραίτητη ποσότητα. Έπειτα προσθέτετε και το ρύζι. Τα αφήνετε τα βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία ώσπου να εξατμιστεί το νερό. Σερβίρετε.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media