Ιστορίες της κουζίνας | Χοχλιοί νηστίσιμοι με σπανάκι και κόλιανδρο
Υλικά
1 kg Χοχλιοί (Σαλιγκάρια)
1 kg Σπανάκι
1 Ματσάκι φρέσκο Κόλιανδρο
2 Λεμόνια (το χυμό τους)
1 Ποτήρι λευκό κρασί
4 Κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι
και λίγα ζυμαρικά
Εκτέλεση
Ρίχνετε σε ένα καλάθι τους χοχλιούς με τα ζυμαρικά από την προηγούμενη για να καθαριστούν. Στη συνέχεια τα πλένουμε με αλατόνερο. Σοτάρουμε χοχλιούς με το φρέσκο κρεμμύδι, σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Στη συνέχεια ενώ έχουμε πλύνει το σπανάκι το ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε το κόλιανδρο και το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε και από πάνω ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media