23Ιαν

Ιστορίες της κουζίνας | Μανιτάρια Πορτομπέλο στο φούρνο με μυρωδικά

Υλικά

12 πλατιά μανιτάρια Πορτομπέλο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
½ κουταλάκι μπούκοβο
2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μανιτάρια. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και τοποθετούμε τα μανιτάρια με την κοιλιά προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 200ºC για 5 λεπτά. Γυρνάμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 8- 10 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και τα περιχύνουμε με την σάλτσα. Τα αφήνουμε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.

Διάρκεια μαγειρέματος: 15 λεπτά

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]