18Ιαν

Ιστορίες της κουζίνας | Κρέπες με μασκαρπόνε, φράουλες και σος ζεστής σοκολάτας

Για περίπου 15 κρέπες (γλύκες)

Υλικά

2 κούπες ψιλοκομμένες φράουλες*

Για τη ζύμη

120 γρ. αλεύρι
3 αυγά βιολογικής καλλιέργειας
170 γρ. γάλα φρέσκο 0%
150 γρ. κρέμα γάλακτος light
2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
1 βανίλια ή ένα λοβό βανίλιας
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
Μια πρέζα αλάτι

Για την κρέμα μασκαρπόνε

200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
200 γρ. κρέμα γάλακτος light
2 κουταλιές άχνη
1 βανίλια σε σκόνη

Για τη σάλτσα σοκολάτας

230 γρ. κρέμα γάλακτος light
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ή αν την προτιμάτε κάπως πιο πικρή τότε κανονική κουβερτούρα
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές κακάο (μόνο αν χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα γάλακτος)

Εκτέλεση

Χτυπάτε καλά τα αυγά με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέστε σε δόσεις το αλεύρι με το γάλα και την κρέμα γάλακτος εναλλάξ. Στο τέλος προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο. Ζεσταίνετε το τηγάνι, κατά προτίμηση ένα επίπεδο χωρίς ψηλό χείλος, και βάζετε μισή κουτάλα από το μείγμα στο κέντρο του. Κουνάτε το τηγάνι κυκλικά μέχρι το μείγμα να καλύψει όλο το πάτο του τηγανιού. Ψήνετε για 2-3 λεπτά από την μία πλευρά και για 1/2 περίπου λεπτό από την άλλη. Αν τις θέλετε αλμυρές απλά μην βάζετε την ζάχαρη και την βανίλια.

Ετοιμάστε την κρέμα μασκαρπόνε

Για την κρέμα χτυπάτε απλά όλα τα υλικά μαζί. Η κρέμα αύτη λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε λιπαρά, πήζει πολύ γρήγορα. Προσοχή λοιπόν να μην σας κόψει.

Για την σάλτσα σοκολάτας

Βάζετε την κρέμα γάλακτος να βράσει. Αποσύρετε από την εστία και προσθέτετε την κουβερτούρα και το κακάο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και προσθέτετε το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει. Διατηρείται στο ψυγείο σε βαζάκι. Πριν την χρησιμοποιήσετε ζεστάνετε την σε μπεν μαρί.

Με ένα κορνέ για μεγαλύτερη ευκολία, μοιράστε την κρέμα και τις φράουλες σε κάθε κρέπα, διπλώστε τις και ρίξτε από πάνω τη λιωμένη σάλτσα σοκολάτας. Σερβίρετε.

* Φυσικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με ότι φρούτο επιθυμείτε.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]