Ιστορίες της κουζίνας | Λινγκουΐνι με κολοκυθάκια και σαφράν
Για 4 άτομα
Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά λινγκουΐνι
100 ml. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (περασμένο στο μπλέντερ)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
700 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε στικς
0,5 γρ. σαφράν
6 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βγάζουμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, το σαφράν και ανακατεύουμε. Βράζουμε τα λινγκουΐνι σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα, τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και τα σερβίρουμε ζεστά.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media