Ιστορίες της κουζίνας | Ζεστή σαλάτα με ψητά λαχανικά και Μαστέλο Χίου!
Για 4 άτομα
Υλικά
1 γλυκοπατάτα
1 φινόκιο
½ σελινόριζα
αλάτι
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα και το ψήσιμο
2 καρότα, σε λεπτές λωρίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης (χωρίς σπόρια) σε λεπτές λωρίδες
½ κιλό φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας μας, σε φέτες
φρέσκο θυμάρι
1 Μαστέλο Χίου κατσικίσιο, σε φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα, το φινόκιο και τη σελινόριζα. Τα κόβουμε σε φέτες πάχους ½ εκ. και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία, ώσπου να μαλακώσουν. Βάζουμε σε ένα άλλο ταψάκι τα καρότα και την πιπεριά και τα ψήνουμε και αυτά στον φούρνο με λάδι και αλάτι ώσπου να μαλακώσουν.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250οC. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε λαδόκολλα ή σε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και απλώνουμε επάνω τις φέτες από το Μαστέλο. Κλείνουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Αν βάλουμε τα υλικά σε πυρέξ, ψήνουμε για 10-15 λεπτά στο γκριλ σε δυνατό φούρνο. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media