Μέντα
Η ονομασία της μυρωδικότατης μέντας προέρχεται από το όνομα της νύμφης Μένθης ή Μίνθης, που ήταν παλλακίδα του Πλούτωνα. Σύμφωνα με την μυθολογία, ο Πλούτωνας την μεταμόρφωσε στο ομώνυμο φυτό, για ν’ αποφύγει έτσι τη ζηλοτυπία της γυναίκας του της Περσεφόνης.
Η μέντα εμπεριέχει πλήθος ενεργών φυτοχημικών συστατικών, όπως η λουτεολίνη, η απιγενίνη, το ουρσολικό οξύ, η D-μινθόλη, η ιασμόνη και πολλά άλλα. Σε αυτά ακριβώς τα συστατικά οφείλει τις ιδιότητές της μερικές από αυτές είναι: αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, αντιαλλεργικές, αντιμεταλλαξιογόνες.
Η μέντα βοηθά στη παραγωγή χολής και τις ηπατικές λειτουργίες, καταπραΰνει τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και τον βήχα και κατευνάζει από τους κολικούς και την κολίτιδα.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media