05Ιαν

φουντ Μπλόγκερ │ Και μετά τις γιορτές, ξαναζεσταμένο φαγητό…

Οι γιορτές τελείωσαν, τα περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι όμως συνεχίζουν να βρίσκονται αποθηκευμένα στο ψυγείο μας. Το φαγητό των επόμενων ημερών θα είναι ξαναζεσταμένο. Τι πρέπει όμως να προσέξουμε κατά την αναθέρμανση του;

Αρχικά, κατά την αποθήκευση των μαγειρεμένων φαγητών στο ψυγείο θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην θερμοκρασία αποθήκευσης. Τα φαγητά πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία 100C ή και μικρότερη.

Όταν ζεσταίνετε φαγητό, βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του είναι τόσο υψηλή, ώστε να είναι καυτό (κατά την αναθέρμανση του να αχνίσει ή να βράσει).

Μην αναθερμαίνετε τα φαγητά περισσότερο από μία φορά. Χωρίστε το πολύ φαγητό σε μικρότερες μερίδες και βάλτε τις σε ρηχά δοχεία για το ψυγείο.

Καταναλώνεται σαλάτες λαχανικών εντός λίγων ωρών μετά την ετοιμασία τους καθώς τα λαχανικά ανήκουν στην κατηγορία των ευαλλοίωτων τροφίμων και δεν μπορούν να συντηρηθούν για  μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αποφεύγεται φαγητά τα οποία περιέχουν μερικώς μαγειρεμένα αυγά ή ωμά αυγά.

 

Ευαγγελία Κοντούρη

Γεωπόνος, Επιστήμων Τεχνολόγος Τροφίμων

Επιστημονική Συνεργάτης Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]

    Το όνομά σας (απαραίτητο)

    Το email σας (απαραίτητο)

    Τίτλος άρθρου (απαραίτητο)

    Το μήνυμά σας

    Εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στα δεξιά captcha