04Ιαν

Ιστορίες της κουζίνας | Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας

Υλικά

4 μερίδες στήθος κοτόπουλο
4-6 κουτ. σούπας κάρυ
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
300 ml γάλα καρύδας
Αλάτι, πιπέρι (δεν χρειάζεται αν το κάρυ είναι καυτερό)
Ελαιόλαδο
Κόρν Φλάουρ
Καστανό ρύζι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και το κοτόπουλο ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα.
Αναμιγνύουμε καλά το κάρυ με το γάλα καρύδας και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε αλάτι και προσθέτουμε προσεκτικά πιπέρι, γιατί το κάρυ είναι καυτερό. Σε περίπτωση που χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά.
Στο τέλος δένουμε την σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ.
Ετοιμάζουμε το καστανό ρύζι και σερβίρουμε.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]