Ιστορίες της κουζίνας | Σορμπέ σαμπάνιας με κρόκο Κοζάνης
Για 4-6 άτομα
Υλικά
1 κιλό πορτοκάλια
38 στήμονες κρόκου Κοζάνης
300 ml. σαμπάνια
Για το σιρόπι
500 ml. νερό
500 γρ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε το σιρόπι βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να πήξει.
Αφού βράσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε με τον χυμό από τα πορτοκάλια, τον κρόκο Κοζάνης και την σαμπάνια. Χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ.
Βάζουμε να παγώσει στην κατάψυξη, για τουλάχιστον 8-10 ώρες.
Σερβίρουμε το σορμπέ για επιδόρπιο ή μεταξύ των πιάτων για να καθαρίσει τη γεύση στον ουρανίσκο.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media