Ιστορίες της κουζίνας | Αθερίνα με κύμινο και λάιμ
Για 4 άτομα
Υλικά
500 γραμμ. αθερίνα
1 κουτ. σούπας κύμινο
1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ξύσμα από 1 λάιμ
2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι σπασμένο
αλάτι
Εκτέλεση
Ξεπλένετε την αθερίνα και την αφήνετε να στραγγίσει. Αλατίζετε τα ψάρια και τα πασπαλίζετε με κύμινο και τζίντζερ. Τα περνάτε από το αλεύρι και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο για ελάχιστα λεπτά, ώστε να μην ξεραθούν. Τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα πασπαλίζετε με το ξύσμα από το λάιμ, τον φρέσκο κόλιαντρο και το ροζ πιπέρι.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media