Ιστορίες της κουζίνας | Ριζότο με πολύχρωμες πιπεριές
Για 4 άτομα
Υλικά
200 γρ. καστανό ρύζι (ωμό)
400 ml ζωμός λαχανικών (εάν υπάρχει η δυνατότητα να είναι φρέσκος και όχι κύβος)
200 γρ. πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε το ζωμό λαχανικών με το κρεμμύδι και προσθέστε το ρύζι. Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί πλήρως ο ζωμός λαχανικών. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. Ψιλοκόψτε τις πιπεριές και ανακατέψτε τις με το ρύζι. Τοποθετήστε το μείγμα σε σκεύος και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το σκεύος στο φούρνο και αφήστε το για περίπου 15 λεπτά. Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό το ριζότο μόλις είναι έτοιμο. Σερβίρετε και απολαύστε!
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: ¼ συνταγής
Θερμίδες: 303 kcal
Πρωτεΐνη: 8 γρ.
Υδατάνθρακες: 48,5 γρ.
Λίπος: 9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,4 γρ.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media